Interscholaire | Op safari in het Gemeentemuseum!
20873
post-template-default,single,single-post,postid-20873,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Op safari in het Gemeentemuseum!

Dit jaar hebben we een ontzettend leuke samenwerking met het Gemeentemuseum. En daarom mochten de deelnemende leerlingen voor de categorieën Expo en Fashion op 21 februari op safari in het Gemeentemuseum.

De meest zeldzame en bijzondere kunstwerken werden er gespot, het museum hangt er barstens vol mee. Langzaam maar zeker werd de essentie van De Stijl duidelijk en ontdekte de leerlingen het verhaal achter de lijntjes en de gekleurde vlakken.
Na al dat kijken, foto’s nemen en oohh en ahhh roepen zijn de deelnemers zelf aan de slag gegaan. Bakken vol materialen stonden klaar voor het maken van ieders eigen ontwerp. Met zo veel kennis en ervaring extra zullen de kunstwerken ons omver blazen!

 

Op 27 maart wordt het werk geëxposeerd in het Gemeentemuseum, in hetzelfde pand dus waar de Mondriaans hangen, hoe vet is dat! Een jury bestaande uit leerlingen en docenten beoordeelt op deze dag de kunstwerken. De uitslag wordt op 7 april bekend gemaakt.

Kaarten zijn hier verkrijgbaar: https://interscholaire.eventbrite.nl